Svenskarna och pokern

Många svenskar är väldigt bra på poker och är rankade som några av de bästa i världen. Men en del av dem har nu tröttnat lite på pokern och vill lägga den åt sidan för annat.

91709-the-hole-cards (2)

I Aftonbladet kan man läsa om att svenske Emil Ohlsson kan bli etta i världen på poker under 2016. Han befinner sig nämligen nu på tredjeplats när man gjort den senaste världsrankingen. Han har länge funnits i toppen och i år kan han alltså nå ända upp. Men trots att han har stora framgångar i spelet så riktar han sin blick utanför pokern. Han vill nämligen börja plugga och har tröttnat lite på att sitta långa pass framför datorn för att förbättra sina pokerkunskaper. Dessutom tror han att pokern tillslut kommer att förlora sin popularitet.

Måste spela mycket

Visst kan det bli så som Ohlsson förutspår men än så länge är pokern oerhört poppis och det finns stora pengar iblandade. Vill man bli bäst på spelet så gäller det att verkligen sitta och nöta och spela kanske upp mot tolv timmar varje dag. För att inte tröttna på spelet, som Emil Ohlsson nu verkar ha gjort lite, kan det vara bra att spela på en sajt som har mycket annat än poker att erbjuda. Visst har exempelvis Unibet bra poker men de har även sportbetting och annat som man kan bryta av med. För den som däremot vill bli världsbäst på poker gäller det dock alltså att lära sig spelet utan och innan och verkligen lägga tid på det. Detta kan en annan svensk, Martin Jacobson, verkligen intyga. Läs mer.

Tur eller skicklighet?

Det har spekulerats länge i huruvida poker handlar om tur eller om skicklighet. Vissa hävdar att poker endast är ett turspel och då skulle det i slutändan alltså handla om att ha tur och inte om att ha skicklighet och kunna spelet bra. I Svenska Dagbladet kan man däremot läsa att Högsta domstolen kommit fram till att poker både handlar om tur och om skicklighet.

  • När man spelar om högre summor och med bättre spelare handlar det mer om skicklighet.
  • När man spelar på en lägre nivå går turen ofta före skickligheten.