Illegala spelautomater

Att spela är harmlöst och snarare roligt än farligt. Men när det kommer till illegala spelautomater kan det få stora negativa påföljder – för alla inblandade.

I Januari rapporterades det om en ökning av illegala spelautomater på olika krogar, pizzerior och barer runt om i landet. Detta var inte då ett nytt problem utanglad tjuv det har varit ett återkommande problem. Redan 2012 skrev Lotteriinspektionen en debattartikel om hur det är dags att agera mot olagliga spelautomater. Bland annat skrev man den olagliga verksamheten omsätter cirka 2.3 miljarder kronor varje år och att det är en organiserad brottslighet. Dessutom skrev man att intresset från polis och åklagare har varit låg, att de knappt verkar som att de vill lösa problemet med illegala spelautomater. Detta var alltså 2012 Lotteriinspektionen skrev om saken. Det har uppenbart inte blivit bättre.

Välj spel på nätet istället

Vad kan man då göra? En idé är att stänga ner de restauranger och barer som inte kan ha lagliga automater. Som det är nu får man vanligtvis endast en varning, det är inte tillräckligt. Dessutom finns det spelalternativ på nätet för den intresserade, någonting som är mycket säkrare och dessutom ofta kommer med ett större utbud. Besök bara http://spelautomaterpånätet.se/ för att se. Det finns en lika stor chans att vinna på nätet som det finns när man spelar på vanliga automater, en av de som vann online är exempelvis den 50-årige mannen som man skriver om i en artikel från Sportbladet. Han va 7,5 miljoner, en rekordvinst, och är nog glad att han valde nätet snarare än en bar med spelautomat.

430 000 kronor + 10 200 i dagsböter för illegala automater

En annan man är den de skriver om i denna artikel från Folkbladet. Det handlar om en man som nu har blivit fälld för just illegala spelautomater. Detta efter att Polisen, Skattemyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och Lotteriinspektionen tillsammans gjorde en stor razzia i fyra butiker i Norrköping förra året. Mannen i fråga är 44 år har nu dömts till 10 200 kronor i dagsböter, dessutom ska han betala runt 430 000 kronor i och med att han har tjänat olagliga pengar på spelautomaterna. Man tror att han ska ha omsatt cirka två miljoner på spelautomaterna under dryga året.